Ritten met de Sparta


Deze fiets gebruikte ik doorgaans voor de ritten van en naar school. In de vakantie of op zaterdag ging ik dan vaak met deze fiets op pad voor de wat verdere ritten. Ik ben met deze onder andere op en neer naar Amsterdam, Osnabrück, Cuijk en Enkhuizen gereden. In het jaar 2009 heb ik een fototoestel gekocht in Enschede en ben ik begonnen met foto's maken onderweg. Ik vond het wel leuk om dingen die ik onderweg meemaakte of zag te bewaren om later eens weer naar te kijken.

Een van de eerste ritten met de Sparta met fototoestel was een rit naar Meppen en Lingen in Duitsland. Hier zat ik even midden in het centrum van Lingen te genieten van een curryworst. En wat is er nu mooier dan mensen kijken...

Ik wilde op een zaterdag eens mee met de magneetzweefbaan in Lathen. Voor het ongeluk in 2012 kon je nog mee. Op de bestemming bleek dat ding niet in het weekend te rijden. Niet met de trein geweest dus, wel een leuk fietstochtje aan gehad.

Mijn broer woonde destijds op kamers in Utrecht. Op een vrijdag, ik had toch vrij van school, vanuit Vroomshoop via Apeldoorn en Ede naar de Waal gereden bij Geldermalsen daarna langs de Waal...

...naar Gorinchem en via Nieuwegein uiteindelijk naar Utrecht gegaan, waar ik met mijn broer mee naar huis kon.

Ik kom ook geregeld in Duitsland met de fiets. Deze foto is gemaakt onderweg naar Haltern am See. In de herfst zijn de kleuren van de bomen enorm mooi. Wel veel in het donker gereden deze rit.

De terugweg had ik een lekke band bij Reken in de buurt. Ik ga niet graag langs de weg te knooien dus naar een boerderij langs de weg. Eenmaal daar gevraagd of ik de band mocht plakken. Het was 's middags rond de lunchtijd, de beste man vraagt of ik mee wil eten, dus ik schuif even aan voor wat boterhammen dacht ik... Maar niets was minder waar. Eenmaal binnen had hij een warme vorstelijke maaltijd klaargemaakt. Hij wilde er niets voor hebben, en was allang blij dat hij mij kon helpen. Gastvrijheid ten top. 's Avonds was ik echter wel veel later dan verwacht in het donker teruggekomen door al dat oponthoud.

Op een januaridag in 2009 was er overal veel rijp aan de bomen. Het leek me leuk om eens dit vast te leggen in de Engbertsdijkvenen. Een van de foto's die ik die dag heb gemaakt is na aanleiding van een krantenartikel terecht gekomen op een expeditie over dit natuurgebied in Kloosterhaar. Na de feestelijke opening van dit evenement was er een wandeling door dit gebied met een boswachter georganiseerd. Liep ik even later met een huis tuin keuken camera tussen vogelfanaten met lenzen van halve meter.

Onderweg naar Ochtrup in de zomer deze foto gemaakt. Tussen de dure auto's en motors die bij het hotel in Gronau stonden kon ik het niet laten om een foto te maken.