23 01 Egge


De afgelopen maand was het weer soms niet helemaal geweldig. Wel goed voor de natuur en de landbouw. Ik kan me een bezoek voor de geest halen deze maand dat ik maar met de auto ben gegaan omdat de regen met bakken uit de hemel viel. Toch is Januari altijd een maand voor mij om niet al te verre afstand te fietsen. Soms is het toch ook eens goed om je eigen omgeving maar weer eens te verkennen. Ook al is de natuur in winterslaap, zie je niet veel dieren. Altijd goed om weer buiten te zijn. 
De zon scheen heerlijk terwijl ik met de auto naar huis reed vanaf de fietsenmaker. Iedereen kon bij ons op het werk een fiets van de zaak uitzoeken via een leaseplan. Dan kan ik natuurlijk voor een nieuwe ligfiets gaan. Iets van mijn eigen bescheidenheid vond dat mijn vrouw wel toe was aan een elektrische bakfiets. Ze ploegde nog altijd met een analoge bakfiets door het dorp al dan niet volgeladen met onze kroost. 

Langs Stroomkanaal

Als dank mocht ik vanmiddag een ritje maken. Maar ik verkoos toch mijn vertrouwde M5 in plaats van deze nieuwe exemplaar. De bakfiets hoeft de gemeentegrenzen niet over om mij. Ik had een ad hoc rit vandaag. Kijken waar we uitkomen. De wind waaide niet of nauwelijks, en ik had wel weer eens zin in om langs het stroomkanaaltje te fietsen. Dit is namelijk een mooi fietspad waar je heel mooi de Engbertsdijkvenen in kunt kijken, en nadien via een rustig fietspad richting Geesteren kunt.

Grens bij Manderveen

Ik merkte dat de vogeltjes alweer aan het fluiten waren. Hoewel het nog best kan vriezen in de winter, vind ik altijd al een mooi uitkijken naar het voorjaar. In Geesteren heb ik de keuze gemaakt richting Manderveen te gaan. Het hele jaar 2023 ben ik nog niet in Duitsland geweest. En er miste nog een grensovergang in mijn lijstje. Die tussen Manderveen en Egge. Enkel een mast met 2 vlaggen, en een versmalling en dat was het dan. Behalve dat je nu fietsers ziet met helm verandert er verder weinig.

Kerkje in Egge, een buurtschap net onder Itterbeck

 Omdat ik graag in het weekend een borreltje mag drinken heb ik deze eens meegenomen uit een winkeltje in Itterbeck. Met draank meer gaank om zo maar te zeggen. Ik drink ook wel andere merken, maar het is hier een stuk goedkoper inkopen. In dit dorp stikt het van de gele kentekenplaten die zelfs hier in Duitsland hun auto wassen. Het water blijkt daar natter te zijn dan hier blijkbaar.  Dit keer ben ik noordkant van de Engbertsdijkvenen weer naar huis gefietst. Proost, op de mooie kilometers dit jaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb