22 01 Georgsdorf


 Na wat loeren op de kaart zag ik dat er een kanaal was die van Coevorden en via Georgsdorf naar Nordhorn leidde. Een mooie reden om het jaar met een mooie tocht te beginnen. Alhoewel de wind in het westen zat won mijn zin in Duitsland van het gemak van wind mee op het laatste stuk.

 

Ook zag ik dat er meestal wel een jagerspad naast te vinden was. Dus ik vanmorgen rond 7 uur via mijn middelbare school route naar het noorden.

Kanaal bij Coevorden

Niks lekkerder dan een bak koffie in een schuilhutje ergens in Duitsland

Langs de olieraffinaderij in Emlichheim

In Hardenberg ben ik nu eens over het fietspad langs de Beek gegaan, dit is me beter bevallen dan de toch wat steile viaduct bij het ziekenhuis.

 

Blijft ook leuk om te zien hoe de hedendaagse jeugd zich een weg naar school baant. Daarna Gramsbergen waar de eerste ochtendgloren zich aandienden. Wat minder was het stuk met immense industrieterrein die je doorkomt bij Coevorden. De vesting ben ik wat jaren jaren terug al geweest dus ben ik rechtstreeks naar het kanaal gegaan om de grens bij de uitkijktoren over te gaan.

 

 

De tocht verliep aardig rustig. De wegen waren op sommige stukken na goed. Lekker om even in een schuilhut wat koffie te drinken. Op wat lui die de hond uitlaten heb ik verder niemand gezien. Ik vind trouwens dat de honden steeds meer op hun baasjes beginnen te lijken, of het omgekeerde is het geval. 

Georgsdorf stelt niet veel voor. Ik las op Wikipedia dat de koning het dorp een kerk schonk. 

 

Ja

 

Daarna werd het fietspad een zandpad die hier en daar aardig blubberig en mul was dus ik kom mooi weer aan het poetsen. In Nordhorn even water bijvullen op een plek waarvan ik zeker wist dat er water te vinden zou zijn: een bloemenzaak!

 

Na de grens weer over te zijn gestoken was ik in het staartje van Overijssel: Breklenkamp. Na wat vervelende mulle zandwegen was ik ook zo in Lattrop. Maar de mooie omgeving maakt daar veel goed.

Even pauze in Tilligte en daarna als toetje de Kuiperberg bij Ootmarsum nog over. Daarna was ik via boerenlandwegen en knooppunten zo weer thuis.

In de buurt van Haarle bij Ootmarsum

De route was 120 km lang