20 09 Zwolle


Deze oude-wijven-zomer toch nog even genieten van de mooie dagen. Kon mooi zo even. Afgelopen weekend 's morgens tussen de laatste voeding van nr 3 en opstaan van nrs 1 en 2 ofwel tussen 6 en 9 ook al zo kunnen genieten van zonsopgangen en de koeienpotenmist. 
Vanmorgen eerst de kroost naar school gebracht, nadien op de ligfiets voor om een bakkie te doen bij mijn zwager die in Zwolle woont. Dit keer heen via Vilsteren de stuw over zo veel mogelijk langs de Vecht. Al vlug kon ik mijn korte broek aantrekken. Na Dalfsen kwam ik al genietend al in Zwolle en daar was het even stoplichten. Helaas heeft het stukje metaal tussen de kettingbuis en de fiets het begeven. Gelukkig heb ik wat plastic dingen bij me waar je vlug iets mee kunt vastmaken, dus het probleem was zo verholpen. Een fietser vroeg ik nog hulp nodig had. Deze was onderweg naar de Lutte, hij kon zo met wat extra tips zijn weg vervolgen.

Na de koffie in Stadshagen in het centrum even langs de oude stadsmuren. Daarna het kanaal maar weer opgezocht. In Lemelerveld had ik water bijna op, dus even langs de lokale supermarkt voor een flesje water. Kom ik nadien weer bij de fiets een Amsterdammer op vakantie die bij mijn fiets staat te kijken. Of ik daar geen zere nek van kreeg, hoe ver je er mee kon enz. enz. , ja dan ben je zo een kwartier verder. Totaal zo'n 95 km.

Blijft mooi in het Eerderbos.

Stuw over de vecht bij Vilsteren, je mocht hier niet fietsen, maar ja, oom agent was er niet...

Dwars door het centrum van Dalfsen

Fietsen langs de Vecht

Mijn bestemming lag vlak achter deze brug over het Zwarte water, Stadshagen.

Sassenpoort, ja die man ben ik niet hoor...

Van de oude stadsmuren is de foto niet mooi gelukt. Hier fiets ik langs het 'andere' uiterste van het Zwolsekanaal. Thuis ligt zo'n 40 km verderop, een goeie steenworp van het water.

Met het weer had ik het slechter kunnen treffen, er stond geen zuchtje wind.

Soms heb je van die kleinigheidjes onderweg, hier wat kleine geitjes.

 De route, zo'n 95 km totaal.