20 06 Sponsortocht Wietzendorf


Ik had me voorgenomen naar Wietzendorf te fietsen om zo geld in te zamelen voor het Roemeniëproject stichting Charis. Alleen gooide corona roet in het eten en kon het in April niet doorgaan. Gelukkig zijn er al behoorlijke versoepelingen zodat het toch door kon gaan. Lading mondkapjes in de fietstas voor de zekerheid, ook omdat deze in Duitse winkels nog verplicht zijn.

Ik ben donderdagavonds iets voor 8 's avonds vertrokken. Dan konden de jongens me nog even uitzwaaien voordat ze naar bed moesten. Net buiten het dorp de eerste verkoeling al te pakken van iemand die naast zijn eigen tuin ook het fietspad aan het besproeien was. Een paar wielrenners zagen het en het was wel even lachen. Ze vroegen of ik zo wel kon fietsen, tja met lopen kom je er ook niet...

De grens was zo gepasseerd en het begon ook rustig te worden op straat. Vlug nog even de bidon bij laten vullen bij een aardige man met een tuinslang in de handen. De eerste klapper had ik voor Wietmarschen. Gelukkig was de achterband zo vervangen. Daar net voorbij had ik net te laat in de gaten dat ik bij wegwerkzaamheden van een stoeprand reed. De achterlamp was kapot en mijn humeur had een deuk opgelopen. Gelukkig heb ik altijd een reservelampje bij me dus verder dan maar.

Thuis had ik behoorlijk wat pasta gegeten dus kon ik het volhouden tot hartje Lingen. Daar even gezeten bij het station. Lekker even een bak koffie uit de thermoskan. Daarna rechtsaf de B214 op richting netjes aangegeven Diepholz 81 km verderop. Inmiddels was het ook donker geworden en reed ik de nacht in. Iets verder was de B214 een autoweg zonder fietspad dus ben ik voor mijn eigen veiligheid maar onderlangs via Thuine en Freren gefietst. Hier in Nederland liggen de plaatsen relatief wat dichter op elkaar. Het was langs deze weg vaak 12 tot 19 km tot het volgende dorp.

Vlakbij Holdorf was ik bijna door mijn water heen, want het was nog behoorlijk warm. Waar vind je rond de klok van 3 water? Dan maar bij een Autohof een McDonalds opgezocht waar de Drive 24 uur per dag open was om mijn water te laten aanvullen. De man verbaasde zich over mijn fiets en tijdstip en na uitleg van mijn plannen werd me daar gratis een warme appelflap in de handen gedrukt.

Stukje klimmen bij Ankum en de eerste schemering diende zich alweer aan. Voorbij Diepholz in Rehden even weer zitten. Verleidelijk om nog een bakker aan te doen maar ik had genoeg brood mij me. In Sullingen waren de kinderkopjes niet echt bevorderlijk, maar wel even fijn om in een andere omgeving te fietsen. In Borstel heb ik na ongeveer 120 km de B214 gevolgd te hebben deze verruild voor aangenamere wegen. Wegen zonder strepen met minder verkeer. In Wietzen weer nieuw water gehaald bij een tankstation en bij Schwieringen mer het pontje de Wezer over.

Terwijl ik in Gross Eilstorf op een bankje zit te eten sprak een vriendelijke fietsfanaat mij aan. Deze man kwam uit Aken en was al een paar dagen onderweg naar een kennis in Hamburg. Leuk zo'n gesprek. 

Paar kilometer voor Walsrode weer panne. Een gat in buitenband... Daar kon ik niet mee verder, anders blijf je aan het plakken. Eerst een fietsenmaker vinden. Maar daar was het druk en het duurde vrij lang. Zelf kreeg ik de nieuwe buitenband er ook niet op. Uiteindelijk stond ik met 2 uur vertraging weer buiten... Het was inmiddels ook een stuk warmer geworden. Ik denk dat de camera daardoor niet goed meer functioneerde dus van de rest heb ik nog geen foto's, alleen van de aankomst.

Na Bad Fallingbostel werd het klimmen. Hele stukken gemeen naar boven in de hitte. Ik geloof dat ik de laatste kilometers met de wenkbrauwen heb gefietst. Uiteindelijk na het viaduct van de A7 was ik er dan. De Dasko vestiging in Wietzendorf! Verschillende nieuwsgierige collega's bij de ramen. Een vriendelijk onthaal met bloemen en een paar enveloppen voor de stichting en wat foto's door hen gemaakt.

Een koude douche was zeer welkom en na omkleden kon ik met de vrachtwagen mee richting Holland. De fiets in de oplegger. Bij Autohof Holdorf deze verwisseld met mijn eigen auto waar mijn broer en pa me op kwamen halen. Al met al een mooie rit. Best wel geklommen hier en daar. Totaal heb ik 268 kilometer gefietst.

Dag papa!

Het begint al stil te worden in Uelsen.

Met de ligfiets door de MCdrive, alleen om water aan te vullen. Er werd me een warme appelflap gratis in de handen gedrukt.

Opkomende zon omgeving Diepholz

Pauze in Rehden

Zo'n 120 km langs de B214 gefietst. Afgezien van een paar dorpen. Meeste in het donker, mooi is anders maar je kunt wel doortrappen zonder te kijken waar je heen moet. Dus het schoot het mooi op.

Sullingen

Lekker genieten in het zonnetje.

Veer over de Wezer bij Schwieringen.

Achtste en laatste Landkreis bereikt van het lijstje, nu de bestemming nog...

Immer geradeaus

Pauze, hier sprak een man mij aan uit Aken. Hij heeft deze foto gemaakt.

De vriendelijke man uit Aken. Trots op zijn mascotte. Het had mij niet veel geluk gebracht want ik stond 10 km verderop met panne...

Ziel erreicht! Dasko vestiging Wietzendorf.

In plaats van bevroren vis was de lading nu een ligfiets...

De route was 268 km lang om precies te zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb