19 08 Vlissingen terug


Ja, en dan ben je in Vlissingen. Gedoucht, gemaft, gegeten en genoten en geweldig onderkomen gehad. En dan sta je om 9 uur buiten op de stoep. Dan moet je weer naar huis. Ik had thuis voor het geval een route naar Gorinchem uitgezocht, maar dan zou het met de trein knoerlaat worden, en daar had ik ook geen trek in. Gelijk naar het station vond ik zonde van de tijd en gelegenheid. Ik voelde me nog fit, de wind zou ik vol in de rug hebben, en ik had nog wel zin in om een stukje te fietsen. Het leek me voor het geval dat verstandig om het spoor huiswaarts te volgen richting Goes. De Mio houdt de batterij niet zo lang meer vol, dus heb ik de borden ANWB maar gevolgd naar Goes. Leuke route over boerenland weggetjes. Alleen stond ik ineens in hartje Goes terwijl het niet verder meer stond aangegeven. En ik had er eigenlijk nóg niet genoeg van. 

Gelukkig wist de Mio de weg de stad uit en had ik het spoor ook alweer gevonden en hield ik de borden Bergen op Zoom maar aan. In Kapelle even zwaaien naar de trein. In Kruiningen even lekker gezeten bij een molen, de bammetjes voor onderweg soldaat gemaakt. Voorbij Rilland de provinciegrens over en ik was in Noord-Brabant. In Bergen op zoom had ik niet veel zin. Dus na wat loeren op mijn kaart ben ik maar op knooppunten door het bos naar Wouwse plantage gereden.

Op een gegeven moment moest ik ergens rechtsaf waar net een peloton wielrenners over de weg reed. Het rode fietspad werd niet aangeraakt, en daarvan maakte ik dankbaar gebruik om rechtsaf er tussen te gaan fietsen. Ik kon het tempo goed bij houden, maar voordat ik de camera kon pakken sloegen de wielrenners rechtsaf naar België, ik rechtdoor naar Roosendaal. Daar wist Mio ook de weg, en was ik zo op het station, om daar maar op de trein te stappen huiswaarts... Totaal zo'n 90 km.

Smalle stukjes in Vlissingen

Zeeuwse wegen

Goes

Langs station Kapelle, verleidelijk maar ik fiets door

Vlakebrug

Kruiningen

Eenmaal in Noord Brabant gelijk in de bossen

Omgeving van Wouw

Roosendaal

Vond het na 90 km ook wel goed voor vandaag

Maak jouw eigen website met JouwWeb