19 08 Vlissingen


Al een tijd heb ik een goede kennis in Vlissingen wonen. Een paar jaar terug ben ik eens met de gazelle bij hem in Friesland geweest. Nu leek het mij wel een uitdaging om eens naar Zeeland te fietsen. De korste weg zou uitkomen op 285 km. Om ook nog een stukje middag in Vlissingen te zijn ben ik nu 's avonds op pad gegaan. In de middag nog even gelegen, maar echt slapen doe je niet. 's Avonds dubbel portie pasta gegeten, dus dik in orde.

Ik ben ongeveer 9 uur weggereden. De eerste kilometers reed ik in de schemering, bij Haarle was het dan helemaal donker. De honden werden nog uitgelaten en veelal zat men nog voor de buis. Met radio 1 in mijn oren vloog ik met "gute nacht Freunde" de Wilhelminabrug over. De snelheidsmeters langs de n344 gaven 25 km aan, dus qua snelheid zat ik goed. De eerste pauze aan west kant van Apeldoorn, vlakbij de Naald. En na koffie en lafenis traden de kleine uurtjes aan, de heuvels van de Veluwe over. Na wat hobbelen begon het aantal mensen buiten op te vallen. Eenmaal in hartje Voorthuizen werd me alles duidelijk. 
Een of ander concert of festival was net afgelopen toen ik daar was. Hordes dronken mensen op straat, tja ieder zijn hobby... Menig concertganger was wel verbaast dat er een ligfiets voorbij kwam.

Na Hoevelaken was ik wel weer toe aan een bakkie. Deze heb ik gehouden in Amersfoort bij een restaurant waar ik wist dat 's nachts ook een wc open is. Ideaal. Bij de kei links, weer een bosweg n237 richting Utrecht. Wat een mensen daar in de stad nog 's nachts rondloopt zeg. Verderop langs de koffiefabriek, Vleuten en ik was inmiddels op onbekend terrein in Woerden. Ze zijn me daar te karig met de straatnaamborden. Gelukkig had ik het met richtingsgevoel al vrij vlot de goede weg gevonden, en rolde ik de volgende provincie binnen. Bakkie in hartje Driebruggen en inmiddels was de ochtendschemering begonnen. Bijzonder om dan in de mist door de Reeuwijkse plassen te gaan, wat is het daar dan mooi, een aanrader. 

Nadien bij Gouda de tweede IJssel over, Moordrecht even steil stukje en ik was zo op de 's Gravenweg. Nieuwekerk, Capelle en even later moest ik wachten voor een heuse tram in Rotterdam, je maakt wat mee. Leuk om langs de Maasboulevard te fietsen, en na de belevenis Maastunnel heb ik weer een bakkie gedaan. Daarna langs de haven naar de Groene Kruisweg via Rhoon naar Poortugaal. Toen werd het lachen want er was geen fietspad meer, er stond niets aangeven en ik kwam aan het dwalen in een woonwijk. De mio wou ik de batterij van sparen mocht ik het echt niet meer weten. Gelukkig was een vrouw zo aardig mij de weg te wijzen en reed ik later de brug over Spijkenisse binnen. Daar genieten op de Oude trambaan na alle stadse toestanden.

Aan het einde Hellevoetsluis door en na de 
Haringvlietdam was ik in Goeree Overvlakee. 
Op de Markt in het mooie Goedereede had ik zin in koffie en wat lekkers. Tja wie houd je tegen. Het toeval wilde dat er achter mij twee ligfietsers hetzelfde idee hadden. Gezellig samen aan tafel, foto en de mooie dingen besproken. 

Even later heb ik genoten van de Brouwersdam, je fietst daar gewoon langs het strand. In Ellemeet moest ik even afkoelen in de schaduw in een bushokje want de zon bakte er flink op. Langs Burgh Haamstede, en deze jongen ging de Oosterscheldekering over. Op het laatste stukkie nog een klapper. Heb je 260 km gefietst kun je nog een band wisselen. Van de tientallen kwam heel vriendelijk er nog een vragen of ik hulp nodig had, maar toen draaide ik net het laatste boutje weer vast. Verder maar weer. De laatste kilometers gingen wel op karakter moet ik zeggen.

Via St laurens was ik, na even salueren naar een paar scouts, zo in centrum Middelburg en was het jagerspaadje langs het kanaal vlug gevonden. Voor ik er erg in had was ik in hartje Vlissingen waar we met uitzicht op zee samen op een terras een biertje konden doen. Totaal denk ik zo'n 290 km, maar ik zal het een dezer dagen uitmeten.

's Nachts rond de klok van 2 in Amersfoort, even naar een toilet en wat boterhammen

Reeuwijkse plassen

Moordrecht

's Gravenweg naar Rotterdam

wachten voor een tram in Rotterdam, voor anderen normaal, voor mij bijzonder

Maasboulevard Rotterdam

De Maastunnel Rotterdam

langs de havens, wat een kranen hier

Spijkenisse

oude trambaan richting Hellevoetsluis

Haringvlietdam

Goedereede

Medeliggers

Ergens op Goedereede stond dit mooie huisje

En mooie bloemenvelden

Brouwersdam

Oosterscheldekering

Bonus na zo'n 260 km... Dat bord heb ik veiligheidshalve bij gezet, die stond wat verderop

Middelburg

Ergens in een flatje in Vlissingen

Michiel zelf

De route via Dordrecht is korter, maar deze was makkelijker

Maak jouw eigen website met JouwWeb