19 07 Bevergern


De bestemming vandaag lag eigenlijk wat verder weg. Maar de huidige weersomstandigheden heeft me doen besluiten om de route wat in te korten. Ik had ook nog een route naar Bevergern (Dld) op de plank liggen. Met de oostenwind was deze keuze dus snel gemaakt.

Na alle voorbereidingen vannacht om half 1 vertrokken. Heerlijk en ik vond het best bizar om 's nachts in de korte broek te fietsen. Als bovenkleding had ik een spierwit shirt die ik normaal onder mijn overhemden draag. Ik had ook 3,5 liter water bij me, je weet maar nooit. Alleen had ik iets verderop in Almelo hetzelfde euvel als in Februari. Panne! Een ijzerdraad stak nog uit het achterwiel. Zit je rond enen te knooien onder een lantaarnpaal... Gelukkig was ik nu voorzien van 2 platte schroevendraaiers dus het achterband was vlug vervangen, en had ik de moed genoeg verder te gaan. Verder in de duisternis waar het op de ene plek warmer was als de andere. Via de oude Postweg dwars door Oldenzaal, de Paasberg over om bij de grens even wat te eten. 

Daarna waren het Duitse wegen de heuvel over Bad Bentheim door. Het ging echt hard vandaag... ik had de route via Ohne willen doen maar het was nog donker en uit angst om een afslag te missen ben ik maar via Schüttorf naar Rheine gefietst. In de buitenwijken van Rheine in zo'n typisch Duits bushokje paar bammetjes soldaat gemaakt. Daarna was het wonder geschied en werd het licht. 

Nadat ik bij bij een spoorwegovergang gewacht heb op de langste trein van Europa, kon ik zo'n 6 km verderop rechtsaf om even verderop Schloss Surenburg op de foto te zetten. Daarna even rondkijken in het mooie plaatsje Bevergern met mooie vakwerkhuisjes. Even bij de bakker wat broodjes gehaald en verder ging het weer. 

De terugweg ben ik een heel stuk langs het Dortmund Ems kanaal gereden. Even kwestie van bruggen tellen, 7e brug oversteken, 4e terug en bij de 5e brug links. Gelukkig had ik een kaart bij me want ik was al vlug de tel kwijt.
Via Listrup een stuk langs de Ems, linksaf even flink klimmen in Emsbüren. De temperatuur begon ook inmiddels wel flink te stijgen... 

Na Engden heb ik de laatste pauze in Braandlecht  via een smokkelroute de grens weer over naar Denekamp. Daarna het hele Twente nog door. Aangezien de Mio batterij leeg was de route verder uit het hoofd gedaan. Weliswaar via wat grotere wegen maar het schoot wel lekker op. Via Tilligte de bult nog over bij Ootmarsum en in Vasse water aangevuld en bij een winkel een paar verse bananen gekocht. Altijd leuk de verbaasde blikken te zien als mensen naar mijn fiets kijken.

Daarna vrolijk verder via Geesteren langs het stroomkanaal terug weer naar huis. Ik heb me netjes aan het advies van de NOS gehouden want ik was voor twaalven weer thuis. Totaal zo'n 175 km gehad. Wel een voordeel dit weer: je hebt geen geklooi met handschoenen...

Pauze net voorbij Rheine

Blijft mooi en bijzonder fietsen in Duitsland

Schloss Surenburg

Bevergern

Kerk aldaar

Komt voor de bakker rond de klok van 6, heb wel paar witte bolletjes meegenomen gewoon omdat het kan

Langs Dortmund Ems kanal, 6e brug oversteken, en dan 5e brug links aanhouden. Tellen dan maar...

Radfahrer absteigen, ja ja mijn neus...

soms best smal

Engden

Braandlecht

Grens bij Braandlecht Denekamp, een stukje particulier terrein maar het scheelt me weer paar km om fietsen.

Tilligte

Typische Twentse boerderijen met dat zwart erin

in de buurt van Ootmarsum, hier zag ik al 38 graden staan

De route was 180 km lang

Maak jouw eigen website met JouwWeb