19 04 Groesbeek


Weer een mooie rit gehad, ondanks een paar buien 's nachts. Om 2 uur vertrokken richting Hellendoorn, de berg over, Haarle even wat geld kopen, (waar kun je dat 's nachts nog) verder de duisternis in. Via Okkenbroek en Bathmen was ik zo de provinciegrens over.
De eerste pauze om kwart over 4 in een bushokje in hartje Eefde. Daarna ging het bij Zutphen de oude IJsselbrug over. Ondertussen was het opgehouden met regenen. Via Brummen kwam ik dit keer langs de oostkant van Dieren op de juiste weg in Ellecom terecht. Ze hebben dat mooi in orde gemaakt daar. Daarna Rheden, Velp en deze jongen was toe aan een nieuwe bak koffie aan de Steenstraat in Arnhem. Gelukkig hoefde ik niet langs start, en kon ik zonder navigatie de weg vinden richting Elden.

Aan de rand van de stad heb ik zoals afgesproken even gebeld met Roef uit Nijmegen. Hij ging toch niet mee helaas. Nou ja, volgende keer beter zullen we maar zeggen. Via Elst duurde het wel even voordat ik in Lent was. Jongens, wat zijn ze dáár aan het polderen en bouwen. Bij het station Lent kon ik uiteindelijk rechtsaf de 'Snelbinder' over. 
Half 8 hartje Nijmegen, qua woon- en werkverkeer was het daar DRUK. Even de gladiool uithangen op de St. Annastraat, en voorbij Radboud ziekenhuis wees mij de Mio me linksaf het fietspad door het bos. 
Wat verderop kon ik en mooi pad volgen parallel aan een oud spoor tot aan Groesbeek. Toen ging het bergafwaarts een stukje Duitsland Wyler en Zyfflich, en ik was weer in Holland. Tussen Leuth en Millingen volgde een verassing: een oranje Strada kwam me tegemoet met daarin Roef! Hij was me tegemoet gefietst vanaf de veer. Omdat ik 40 min op de overtocht moest wachten hebben we gezellig samen in café een bakkie gedaan met een appelpunt. Even alle water aanvullen en verder maar weer.

Daarna ging Roef er weer vandoor, en ging ik een stukje varen. Andere kant via Herwen, Babberich dwars door Didam. Grote huizen daar. Voorbij Nieuw Wehl even pauze maken bij Rustpunt, en kwam ik nog in gesprek met de eigenaar. De Achterhoek reed vlot weg, want ik had de wind mooi in de rug. Bij Toldijk rechtsaf binnendoor naar Baak, en ik wou nog kijken bij een kasteel in Wichmond, maar helaas verboden toegang. Gelukkig vond ik er verderop bij Vorden nog een. Daarna via Almen, wederom het bruggetje over die elders op deze topic staat. Toen volgden Laren en Holten en ik was weer in mijn eigen provincie. Na een paar boterhammen besloot ik als toetje de Holterberg maar te doen. Wat een mooi stukje natuur daar. Ik vloog weer heuvelafwaarts, en zag eigenlijk te laat dat in ik links moest, dus bijna de bocht uitgevlogen. Daar kwam een dame op een mountainbike niet bij van het lachen. Kwam nog met haar aan de praat. Daarna was ik via Nijverdal en Hulsen was ik ongeveer een uur of 3 thuis. Totaal ongeveer een mooie 220 km.

Steenstraat Arnhem

Juiste brug, niet één te ver...

snelbinder Nijmegen

Mooi contrast een rood fietspad in de groene bossen onder Nijmegen

Als een trein naar Groesbeek

klimmetje naar boven in Groesbeek

En weer naar beneden

Stukkie Duitsland meegepikt

Stukje afsnijden via Zyfflich Duitsland

Actiefoto gemaakt door Roef

Even bakkie doen met Roef

Over de Rijn bij Millingen

Onder Babberich

Didam

Rustpunt bij Nieuw Wehl in de buurt

Hoog keppel

Baak

Huize Wichmond

Achterhoek

Sallandse heuvelrug als toetje

Richting Nijverdal

Dienst gemeenteWERKEN

Maak jouw eigen website met JouwWeb