21 02 Den Haller


Vanmorgen in de voorjaarsvakantie een fotosessie met ons gezin op de agenda. Goede reden vrij te nemen. De hele week ben ik al aan het genieten van deze vroege voorjaar die is losgebarsten. De vogels zingen 's morgens het hoogste lied, de knoppen zitten alweer aan de takken. En Maart moet dan nog komen! 

Gelukkig was de fotosessie 's morgens rond de klok van 11, dus had ik én tijd om eerst thuis de boel te vermaken, én ik kon de middag nog vullen met een mooi rondje fietsen. Ik had nog een bestemming op de plank liggen waar ik nog niet was geweest zo'n 35 km verderop. Om precies te zijn een watermolen Den Haller in de buurt van Diepenheim. Ideale bestemming voor een mooie dag als vandaag. Want al kan ik geweldig genieten van grote afstanden boven de 200, soms kunnen de knooppunten meer in de buurt geweldig leuk zijn. 
Dus ik na de lunch op pad, mijn woonwerk route (tuurlijk) richting Wierden. Ik moest even klunen in Enter. De straat lag eruit, en moest ik over dunne metalen losse platen, die allemaal als stoep dienden langs de winkels. Gelukkig waren er niet veel mensen, zodat ik dit stukje fietsend kon doen. Omdat het al aardig warm was had ik de korte broek aangetrokken onderweg.

Daarna Goor, dat ik maar bijzonder dorp blijf vinden. Van noord naar zuid is namelijk niet echt een doorgaande route. Je slalommend als het ware door de woonwijken heen, zonder het centrum echt aan te doen. Daarna was ik voordat ik het wist in Diepenheim waar ik even afslag had gemist. Gelukkig was de watermolen Den Haller vlug gevonden, je kon er zelfs even naar binnen. Even gesprekje met de beheerder, foto en weg was ik weer. Route terug heb ik op zoveel mogelijk fietspaadjes en witte weggetjes gereden via Hengevelde en Bentelo richting Delden. Het gaat wat langzamer, maar is wel een stuk leuker. Daar vertelde een kerkklok dat ik zat te knagen aan de tijd voor het avondeten als ik zo door zou gaan. Vanaf Delden heb ik toen maar de kortste route, tuurlijk langs mijn werk, naar huis genomen. Op de valreep nog langs een bergje sneeuw die er nog lag als bult van 3 meter hoog 2 weken terug! Al met al heerlijke tocht.


 

De bek in de zon, wat wil je nog meer...

Waarschijnlijk de oudste watermolen van Nederland: Den Haller in de buurt van Diepenheim.

Omgeving Hengevelde

Ook hier weer mooie paadjes tussendoor, dit was in de buurt van Bentelo

Sluiscomplex Twentekanaal bij Delden

Stukje langs het Twentekanaal, om precies te zijn de zijtak naar Almelo. 

Met de korte broek langs de sneeuw!