19 06 Muiderslot


De langste dag van het jaar, mooie reden een flinke tocht te maken. Ik ben weggegaan op een tijdstip dat de laatste schemering van de dag aan het wegsterven was. Het kanaal wederom gevolgd westwaarts richting Zwolle. Steeds meer sterren vulden onderweg het luchtruim. Eenmaal in Zwolle koffie bij een vestiging van mijn werk. Hier heb ik ook mogelijkheid 's nachts te komen, dus een ideale pleisterplaats bij het fietsen.

Daarna dwars door de stad. De bedoeling was met de spoorbrug de IJssel over te gaan maar ik heb gemakshalve de oude IJsselbrug maar genomen en ik bevond me in Gelderland. Lekker tuffen via Hattemerbroek en Wezep, rechtsaf de bekende Zuiderzeestraatweg over. Mooie boerderijen gezien met van die luiken langs de ramen. Na Oldebroek in Elburg dwars door de vesting gereden. Helaas geen foto's want het was nog te donker. De sterrenwachten hadden vannacht geen tijd voor een bakkie tussendoor want weldra begon zich het eerste krieken van de morgen al te dagen...

Eenmaal in Flevoland linksaf richting Zeewolde. Eerst langs wat stranden en stukkies bos. Het viel me op qua onderhoud van het fietspad dat daar weinig mensen komen, beide kanten was zo'n halve meter volgroeid met onkruid. Ik kon er nog mooi tussendoor. Daarna werd het tegen de wind in kachelen terwijl het maanlicht in het Veluwemeer links van me scheen, en de wereld aan konijnen het fietspad overstaken.

Vlakbij Zeewolde even op een paaltje een pauze gehouden. Even kijken of ik met de route goed zat. Dan via de Knardijk, waar ik een mooie foto van de fiets met de zon heb genomen. Naar de Vogelweg richting Almere. Er leek geen eind aan te komen. Aan het einde ook nog werkzaamheden. Gelukkig kon ik over het kakelverse asfalt en was de dijk zo weer gevonden. Gauw een bakkie koffie en omkleden in de haven. 

Daarna de Hollandsche brug over en deze jongen was in Noord Holland. Het was heel verleidelijk door te fietsen naar Amsterdam maar dat was mijn doel niet. Ik wilde graag eens kijken bij het Muiderslot. Ik had geluk, de hekken stonden open en was geen ziel te bekennen. Toen ik weg wilde gaan kwamen geloof ik de schoonmakers me vragen of het hek al geopend was. Na een kleine woordenwisseling zocht ik de Hollandsche brug weer op. 

Daarna via de dijk om even voor Pampus te liggen, een belletje naar Lelystad. Na de bocht had ik de wind in de rug en vloog ik de Oostvaardersdijk over. Even verderop kwam ik Bart al tegen,  hij was me tegemoet gefietst. Sinds Almere had ik niks geen pauze gehad dus was de koffie en appeltaart zeer welkom. Toen ik weer eens de biezen pakte begon het te sputteren. Gelukkig bleef het daarbij, en dankzij de Mio heelhuids zonder te dwalen het grootste doolhof van Nederland, Lelystad, weer uitgekomen. 

Daarna had ik geen navigatie meer nodig, en reed ik via Dronten naar Kampen. Op de markt wat vers fruit gekocht en zo lekker geluncht op de katrolbrug. Verder huiswaarts via Zwolle, wederom langs het kanaal om de laatste boterhammen op te eten in Lemerlerveld, lekker even in de schaduw. Ik had de wind vol in de rug, dus ik vloog bijna... Toen volgden 20 laatste km van lootjes, gezellig meeblèren met de radio naar huis. Totaal zo'n 250 km.

Provinciegrens Flevoland, net voorbij Elburg

langs het Veluwemeer, hier staken veel konijnen over.

Sluis bij de Knardijk

Niet mekkeren gewoon doorfietsen

Knardijk, rond de klok van half 4 op de langste dag van het jaar

Vogelweg naar Almere

Tegenligger

Almere, hier ging mijn wekker af om naar het werk te gaan, vandaag dus niet!!

Hollandse brug langs de A6, geen provinciebord naar Noord Holland.

Muiderslot

Voor Pampus liggen krijgt hier een betekenis erbij!

Langs Oostvaardersdijk

door Lelystad  (Doolhof!!)

Fraaie bloemen in de buurt van Dronten

Broederweg in Kampen

Pauze Kampen

Blalobrug Zwolle

Met de wind in de rug, fiets ik naar huis terug

Lemelerveld

Laatste stukje naar huis in Vroomshoop