19 01 de Poppe


Gezien de huidige weersomstandigheden toch niet zo'n dollemansrit gemaakt, maar de moeite waard! De wind zat in het oost of zuidoost en dan was de keuze snel gemaakt.Vanmorgen rond de klok van 7 vertrokken naar Almelo. Net voorbij Zenderen begon het heel langzaamaan te schemeren. Heerlijk om te zien hoe mensen moeitevol aan het ruiten krabben zijn van de auto. Gelukkig ging die winterpret gaat aan mij voorbij vandaag. Vanaf Hertme kun je via de Oude Postweg, als je niet vergeet een fietspaadje tussendoor te nemen, tot aan Oldenzaal op dezelfde weg blijven. Dit keer ben ik halverwege, na een eerste bak koffie, rechts en een keer links gegaan om via fiets- en zandpaadjes bij het Hulsbeek in Oldenzaal uit te komen. In Oldenzaal de Mio200 maar aangezet om me de rest van de route te laten verassen door Route.nl. En het was prachtig. De Rhododendronlaan deed me aan Tol Hansse denken.
 
Naar de Lutte waren het rustige fietspaadjes waar buiten enkelen zich in de kou wagen om hun viervoeter uit te laten geen mensenziel te bekennen viel. Daar in de buurt was een plekje om even beschut wat koffie te drinken. Het viel me niet mee met koude handen een stukje in het gastenboek te schrijven maar het is gelukt, de primeur voor dit jaar. Daarna het laatste viaduct voor de grens de A1 over, en ik bevond me in buurtschap de Poppe. Daarna volgde het Lutterzand. Een mooi fietspad door mooi natuurgebied. Verderop was het balanceren op een ong. 10 km lang fietspad precies op de grens richting de Duitse stad Nordhorn waar ik verderop langs het kanaal al binnen hobbelde.
 
In Nordhorn kwam ik aan het klooien. Want ik wilde een fles drank halen, die in Holland aanzienlijk duurder is. Deze bij de tweede supermarkt gescoord. Meerdere mensen hebben mij met verbazing aangekeken, want ik was vergeten pet met spiegeltje af te zetten. Daarna de grens weer over gewipt en had ik geen zin in Denekamp, dus ben ik via Lattrop en Tilligte naar heuvelig Ootmarsum gefietst. Trouwens nog een tip om daar in de buurt rond te gaan fietsen. Terwijl ik de laatste bammetjes soldaat maak, komt er een vriendelijke man aangelopen die me aansprak over waar ik vandaan kwam, leuk zulke gesprekken. Daarna was ik via Tubbergen zo in Geesteren waar ik het zonder navigatie wel af kon. Vanaf Geesteren heb je een een lang fietspad langs een kanaaltje waar ik veelal langs gefietst heb. Iets voor 2 draaide ik hier het pad weer op. Zo alles met elkaar zal het zo’n 100 km geweest zijn

Onderweg naar Oldenzaal

Best fris 's morgens maar te doen.

Maar Mien zat in haar nachtjapon achter de rododendron...

In de buurt van de Lutte, mijn eigen koffie. In het kastje lagen nog oude gastenboeken volgeschreven met groeten.

Mooi fietsen hier, geen kip te zien.

Omgeving de Poppe, gladheid viel mee.

Lutterzand

Kanaal Almelo Nordhorn

brug over de Vecht

Nordhorn

Ootmarsum

Hier was de sneeuw verdwenen als ja, vul de rest maar in...

Tubbergen

Geesteren, je fietst hier tussen de boerderijen door

Langs Stroomkanaal.

Maak jouw eigen website met JouwWeb