20 02 Hattem


Vanmorgen een mooi rondje gemaakt. Ik zag dat het vanmiddag ging regenen, dus heb ik de afstand wat beperkt gehouden. 
Nog in het donker rond de klok van 6 weggereden naar Zwolle, langs het Overijssels kanaal. De eerste ochtendgloren mogen zien in de spiegel dit keer. In Zwolle even bakkie doen. Daar zit ook een vestiging van mijn werk, en met een chip kan ik daar ook naar binnen, ideaal.

Daarna via Zwolle zuid de Spoorbrug over. Nee, niet zoals Enkele dwazen via de boog maar netjes over het fietspad. Daarna Hattem, even kijken naar de mooie panden daar. Daarna was het een tijdje dijken met mooie uitgestrekte vergezichten langs de IJssel met de wind vol in mijn snufferd, ieder zijn hobby zullen we maar zeggen.

Vlakbij Veessen net boven Welsum (linkeroever, maar provincie Overijssel!) sprak ik een vogelspotter. Hij had het vermoeden dat vanwege het hoge water de pontjes uit de vaart waren. Dus was ik al aan het broeden op plan B om via Deventer huiswaarts te gaan. Gelukkig bleek het niet zo te zijn en was deze jongen na een stukkie varen aan de andere kant. De schipper kon mijn humor, of hij ook overdreef met zulke tarieven, wel waarderen.

In Olst even weer een bakkie leut en daar sprak een dame op leeftijd mij aan over de fiets. Haar buurman reed er ook mee rond vroeger, leuk zo'n gesprek. Daarna nog bij een havezate wezen kijken en via mooie fietspaadjes bij Wesepe langs het kanaal dwars door Raalte en mooie landwegen was ik mooi met de middag weer thuis. Totaal zo'n 105 km ongeveer.

Hanzeboog over de IJssel bij Zwolle

Hattem

centrum van Hattem

Langs de IJssel

Mooi weids hier

Veer bij Olst, viel me mee dat hij voer terwijl het water zo hoog stond

Kasteel Groot Hoenlo

Overijssels kanaal tussen Raalte en Lemelerveld

Over de Regge

Maak jouw eigen website met JouwWeb