22 08 Brugge

Terwijl ik vanmorgen wakker schrok bleek ik me niet verslapen te hebben gelukkig. 
Ik gris mijn trommeltje met bammetjes, flesje water en zonnebril van tafel en staar wat naar de oplichtende lucht buiten. Een rode gloed trekt een scheur in de hemel. Een laatste ster knipoogt me goeiemorgen. De camping ligt nog diep in slaap als ik om 5 uur op de fiets stap.

 Ik speel met de grenzen terwijl de kinderkopjes van Sint Anna ter Muiden onder mijn wielen door ratelen. De bunkers wisselen af met roestige aanhangers in de berm. Ik waag me onder de populieren als ik naar het zuiden fiets langs de Damster vaart. Het water lijkt wel van zilver, de bomen erboven spiegelen zich. De borden langs de weg geven aan dat ik in België fiets. De vogels fluiten er niet anders om. Enkele mistflarden grijpen met een waas om de koeien in de wei. Damme doemt op. Een dorp in de vroege morgen. Geen ziel te zien. Ik voel me vrij ondanks de andere fiets die ik bij me heb. Deze gebruik ik doorgaans voor mijn werk, en mag nu ook eens een pleziertochtje maken. Een foto en rechtsomkeert, terug naar de vaart. 

Het gaat hard want verderop ligt Brugge. Het water verandert van gedaante, het kanaal is een gracht geworden. Ik kijk me de ogen uit naar de mooie grachtenpanden. Geen toerist te zien om half 7, die slapen nog. De fiets is mijn gids, route.nl weet de weg. Voor de Belfort eet ik de boterhammen als ontbijt, terwijl voor me op het marktplein de wagens worden uitgeladen. 

De stad uit weer noordwaarts. De stedelijkheid wordt weer platteland om me heen. De huizen zijn hier gekleurd en vaal. De bedrading en palen roestig. Een kerktoren verraadt dat er een dorp moet liggen. Westkapelle laat ik links liggen. Een dorpje maakt zich op voor een rommelmarkt. De eerste gelukszoekers stappen uit de auto. Terwijl de wind in mijn snufferd begint te waaien ben ik de grens al weer over. Ik fiets de camping op. Na een koude douche en bak koffie hoor ik mijn eigen stem:,, jongens, zwembroek aan, wat aan je voeten doen, en vergeet je vlieger niet. We gaan naar het strand!". Wat een heerlijke vakantie!

Damme

Maak jouw eigen website met JouwWeb